Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leendő Elsősök!

 

Leendő első osztályainkban szintetizáló olvasástanítási módszert alkalmazunk, melynek lényege, hogy a betűhöz kapcsolja a betűhangokat, majd néhány betű megtanítása után megkezdi az összeolvastatást is. Ez a módszer nagyon fontos a későbbi helyesírás fejlesztésnél.


 

Iskolaotthonos oktatás

Tanulóink egész napos nevelésben részesülnek, melynek során az egészséges szellemi és testi fejlődés érdekében- arra törekszünk,hogy a különböző tevékenységi formákban az oktatást és a nevelést egységes folyamattá alakítsuk.
A napi időbeosztás jól megfelel a tanulók életkori sajátosságainak, s egyben megkönnyíti az óvoda és iskola közötti átmenetet.

  800-   830 önálló feladatkészítés (leckeírás)
  830-   845 reggelizés
  900- 1045 két tanítási óra
1100- 1140 szabad foglalkozás/ választható óra
1140- 1330 ebéd, csendes pihenő, szabad foglalkozás/ levegőzés
1330- 1400 önálló feladatkészítés (leckeírás)
1400- 1530 két tanítási óra
1530- 1600 uzsonna

A nap folyamán, mivel a tanulás és a szabadidő váltja egymást, egyenletesebb a tanulók terhelése. Az önálló tanulás közben a tanító sokoldalú információt kap a tanulók adottságairól, egész személyiségének fejlődéséről. A szabadfoglalkozások többféle érdeklődési területet ölelnek át. A szülők választhatnak az angol nyelv, informatika, furulya tanulás, kézművesség, drámajátékok, népi gyermekjátékok, tánc közül, melyek kiegészülnek a levegőzéssel, könyvtári foglalkozással, játékkal, manuális tevékenységgel. A táskát és a tanszereket a gyerekek hét közben az iskolában hagyják, csak hét végén viszik haza.

 

1/B
   

Gájer Anna Fanni;  Soósné Kállay Ágnes

1/b osztályunkban a Meixner Ildikó által kidolgozott olvasástanítási változatát használjuk., amely hatékony azoknál a kisgyermekeknél, akiknél diszlexiára utaló jeleket tapasztalnak az óvodában. A betűtanításban fokozatosan kis lépések szerint halad. A hang-látás-mozgás egységére következetesen épít a tanulás folyamatában. Ebben az osztályban kiemelt terület a művészeti nevelés, de választható az angol nyelv és az informatika.